Nederlands | Deutsch | English

landschap_1

Locatie

De omgeving van Birresborn heeft veel te bieden. U kunt heerlijk per auto van de omgeving genieten, maar er zijn ook andere manieren om de omgeving te verkennen. Er is voor elk wat wils!

birresborn_uitzichtbirresborn_brugmotorbike

Motorrijden

Voor motorrijders is de Eifel en de omgeving van Birresborn een prachtige omgeving om te toeren. Wij beschikken over meerdere routes en kunnen als motorliefhebbers goede adviezen geven.

 

Fietsen

Der Schmetterling ligt pal aan de fietsroute Kylltalradweg. Deze fietsroute is ook weer verbonden met andere fietsroutes in de Eifel. Ook kunt u met fiets en bus richting de Moezel reizen en daar verder fietsen. Een andere mogelijkheid is om een deel te fietsen en een deel met de trein te reizen. De trein Keulen-Trier stopt ook in Birresborn.

 

Wandelen

Voor wandelaars is Birresborn een prachtige omgeving. Vanuit Der Schmetterling kunt u diverse wandelingen maken. Maar ook als u een klein stukje met auto, fiets of trein gaat, kunt u mooie wandelingen maken. Er zijn wandelroutes met verschillende niveau’s: vlak, heuvelachtig en steil.

 

ijsgrotten_buitenijsgrotten_binnende kyllVliegvissen

Als je wilt vliegvissen kan dat in de Kyll. Birresborn beschikt over een stuk van ongeveer 7 kilometer om te vissen. Met een Duitse visvergunning kan je bij ons een dag vergunning kopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

huis_tuingebouw achterzijde

huis tuinhuis_winter

Zoals in De Telegraaf van 8 november 2008 door Hans Peeters, medewerker van Vogelbescherming Nederland beschreven: “een prachtig gebied, nog niet ontdekt door het massatoerisme”.


landschap_mist